Recept
« Terug naar recepten
					
						Gevulde uien met rijst en pijnboompitten
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gevulde uien met rijst en pijnboompitten
Een heerlijk gevulde uien met rijst en pijnboompitten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Overig
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									wereldse recepten
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gevulde uien met rijst en pijnboompitten te bereiden
Halveer de uien horizontaal en haal de binnenste lagen eruit, zodat elke uihelft nog uit 2 lagen bestaat. Zet de uitgeholde uihelften in de ingevette ovenschaal. Snipper het binnenste van de uien fijn. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de gesnipperde ui zachtjes glazig. Roer de rijst en 1 eetlepel kruidenmix erdoor en bak al roerende nog 1-2 minuten. Schenk de helft van de wijn erbij en laat die al roerende verdampen. Schenk dan de bouillon erbij en stoof de rijst in 20 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze iets afkoelen. Meng de helft van de kaas met de pijnboompitten en de rest van de kruidenmix. Roer de rest van de kaas door de rijst en breng deze op smaak met zout en peper. Vul de uihelften hoog op met de rijst en strooi het kaasmengsel erover. Schenk de rest van de wijn op de bodem van de schaal. Laat de uien in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar worden. Lekker bij een rollade of varkensfiletlapjes.
									 
                    





 
					
Tanja zegt: