KookJij

Gevulde tomaten of paprika's

Een heerlijk gevulde tomaten of paprika's recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde tomaten of paprika's te bereiden

Was de tomaten en paprika's en snijd aan de bovenkant het kapje eraf en bewaar het. Vervolgens al het vruchtvlees uit de tomaten scheppen met een lepeltje. De paprika's wassen en de zaadlijsten eruit halen. De tomaten en paprika's van binnen bestrooien met wat zout. Het vruchtvlees van de tomaten pureren. De ui fruiten in 1 kop olijfolie en dan op een hoger vuur het gehakt erbij, als het gehakt rul is, de gepureerde tomaten erbij en 5 minuten laten smoren. Het bouillonblokje toevoegen. De peterselie, courgette, peper en zout toevoegen en koken tot de rijst bijna gaar is. De vulling met een lepeltje in de tomaten en paprika's scheppen en ze in een ovenschaal zetten. De kapjes er weer opzetten en de rest van de olie bij de tomaten en paprika's gieten. 1½ kop water in de schaal doen en de aardappelpartjes erbij. In de oven op 200°C ongeveer 45 min. bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

renate84

renate84 zegt:
Lijkt me erg lekker, ik ga dit zeker een keer uitproberen!