KookJij

Gevulde aardappelen met pijnboompitten en champignons

Een heerlijk gevulde aardappelen met pijnboompitten en champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde aardappelen met pijnboompitten en champignons te bereiden

Borstel de aardappelen goed af onder koud stromend water. Kook ze in water met wat zout in ca. 15 minuten gaar.

Bak in de tussentijd de spekjes krokant. Laat de aardappelen even afkoelen en snijd ze vervolgens door de helft. Schraap het binnenste met een lepel uit de aardappel, maak dit goed fijn en schep het geheel in een kom. Zet de uitgeholde aardappelen in een ovenschaal.

Voeg aan de fijngemaakte aardappel, de olijfolie, de créme fraïche, pijnboompitten en champignons toe en meng goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Vul nu de aardappelhelften met het mengsel en bedek ze met een plak brie. Bestrooi de gevulde aardappels licht met karweizaadjes en zet ze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200C of totdat ze warm zijn en goudbruin gebakken.

Strooi als laatste de uitgebakken spekjes erbovenop

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Carla

Carla zegt:
Werkelijk waar een heerlijk recept! Heel machtig eten, maar ik zal het zeker meer maken