KookJij

Gehaktbal uit Azerbeidzjan

Een heerlijk gehaktbal uit azerbeidzjan recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Anne Scheepmaker - Wilbrink - Telegraaf
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktbal uit Azerbeidzjan te bereiden

1).Verhit 3 eetlepels olijf olie in een anti-aanbakpan en fruit daarin aan de uien, kaneel en nootmuskaat. Wanneer de uien glazig geworden zijn de knoflook toevoegen en nog 2 minuten doorbakken.
2).Doe de inhoud van de anti-aanbakpan bij het gehakt en maak er een homogeen mengsel van.
3).Nu gaan alle andere ingrediënten bij het gehakt en die werken we ook goed door het gehakt. Maak dan van het gehakt een grote bal (met een platte onderzijde) die net in een ovenschaal past.
4).Vet de kom in met een kwast en vlei de bal in de schotel.
5).Strijk de bovenzijde van de bal heel glad met behulp van natte beoliede handen. De kom gaat nu de oven in (in het midden) en blijft daar 90 minuten. Zet de oven nu af (of haal de schaal er uit als je de oven anderszins nodig hebt) en laat het vlees 10 minuten rusten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: Serveer het met bv een salade (bv Griekse salade) en een gekruid rijstgerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

djmagich

djmagich zegt:
Zoals je kan zien is de bron netjes vermeld.
Jan Pouw

Jan Pouw zegt:
Of jij hebt het gejat van de Telegraaf of de Telegraaf of de Telegraaf heeft het van jou gejat. Ik denk overigens eerder het eerste. Geeft niet nu kan ook de niet Telegraaf lezer er van genieten.JanP:):);):p
Bolle Hans

Bolle Hans zegt:
Sticky Rice Pu-erh ( raw ) i.p.v. de Jasmijnthee lijkt mij wel wat.
Maar deze bal staat nu op mijn zomer lijstje.;)