KookJij

Gegrilde asperges met tonijn

Een heerlijk gegrilde asperges met tonijn recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde asperges met tonijn te bereiden

Boen de limoen goed schoon,halveer hem en rasp het groene deel van éé'n helft.Rasp van de andere helft nog 1 tl.van de groene schil en houd dit apart voor de salsa.Pers 1 limoenhelft uit en houd het sap apart.Pureer in een keukenmachine de gemberwortel,groene peper,sesamolie,2 el.koriander en het limoenraspel tot een pasta.Bestrooi de tonijn met zout en bestrijk hem aan beide kanten met de pasta.Laat deze 30 min.marineren.Breng een grote pan met ruim water met zout aan de kook en blancheer hierin de asperges in 5 min.beetgaar.Schep ze met een schuimspaan uit het water (laat het water in de pan) spoel ze koud onder stromend water en droog ze af.Kook de zeekraal 1 min.in het kokende aspergewater,spoel het koud onder stromend water en laat het uitlekken.Schep voor de salsa de tomaten,rode ui,rode peper,knoflook,olijfolie,1 tl.limoenraspel,het limoensap en de rest van het korianderblad door elkaar.Snijd de asperges in de lengte door,bestrijk ze met de zonnebloemolie en bestrooi met wat peper en zout.Laat de grillpan en de koekepan op hoog vuur goed heet worden.Bak in de droge koekepan de tonijnfilet 30 sec.aan elke zijde en neem hem direct uit de pan.Grill in de grillpan de asperges 1 min.aan elke kant.Leg op elk bord een bergje zeekraal en leg hierop 3 halve gegrilde asperges.Snijd de tonijn in dunne plakken en verdeel deze over de borden.Breng de salsa vlak voor het serveren op smaak met wat zout en schep er wat van over het gerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst