KookJij

Fazant met wijnzuurkool

Een heerlijk fazant met wijnzuurkool recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Moeder's boekenkast
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fazant met wijnzuurkool te bereiden

1. Bestrooi de fazant met zout en peper.
2. Verhit de boter in de braadpan, bak de fazant rondom aan, neem de vogel uit de pan.
3. Leg de zuurkool in het bakvet, leg de gember, de jeneverbessen en het laurierblaadje erbij en meng goed door elkaar met 2 vorken.
4. Schenk de wijn erop, leg de fazant met de borst omlaag op de zuurkool en sluit de pan.
5. Laat de fazant afgedekt in ca. 1 uur gaarstoven, keer de fazant halverwege.
6. Leg de gare fazant op een warme schaal, gooi het laurierblaadje weg.
7.Schep de zuurkool met een schuimspaan uit de pan, druk het vocht er zoveel mogelijk uit met de achterkant van een lepel.
8. Leg de zuurkool om de fazant.
9. Roer de slagroom door het stoofvocht, bind de saus heel licht met allesbinder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Caroline,dat ziet er goed uit...heb gisteren ook fazant gekocht maar weet nog niet hoe of wat...maar je weet wel je zult het wel lezen een van dees.Dikke knuffels van ons 3 :);):p
enilorac

enilorac zegt:
Nu nog niet te koop, in herfst goed verkrijgbaar bij poelier.
riamo

riamo zegt:
lijkt me heerlijk,maar waar haal je nu fazant vandaan?:p