KookJij

Doorzichtige ravioli

Een heerlijk doorzichtige ravioli recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: cook & chemist
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Doorzichtige ravioli te bereiden

Los het agar-agarpoeder met een staafmixer op in de bouillon. Week het gelatineblaadje in koud water. Breng de bouillon tegen de kook terwijl je goed roert. Knijp de gelatine uit en los op in de bouillon.
Giet de bouillon op een bakplaat van minimaal 30 bij 60 cm in een laagje van 1 mm dikte. Laat de bouillon opstijven en zet hem vervolgens met plaat en al in de koeling.
Dompel de tomaten 15 seconden in kokend water en spoel ze meteen koud. Verwijder de schil, snijd ze doormidden, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de blokjes tomaat met een beetje peper, zout en suiker. Haal de tomaat uit de pan en laat afkoelen.Snijd met een mes de opgesteven bouillon langs een liniaal in rechthoeken van 4 bij 6 cm. Leg een theelepel tomaat links van het midden op een velletje en sla het vel dubbel over de tomatenvulling. Herhaal dit met 15-19 andere velletjes. Leg de velletjes op een bord en verhit ze kort in de magnetron.
Serveren
Verdeel de ravioli over de borden en serveer met de blokjes kaas, een lepeltje pesto en wat blaadjes rucolakers.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst