KookJij

Dessert: kaastaart

Een heerlijk dessert: kaastaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 720 min
Personen: ... personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: kaastaart te bereiden

Gelatineblaadjes weken in water.
Limoncello opwarmen en de blaadjes gelatine erin oplossen.
Suiker en platte kaas mengen.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Koeken fijn hakken en met de boter mengen.
Neem 200 gr aardbeien en mix deze.
De platte kaas, klopklop en aardbeien onder elkaar mengen evenzeer de opgeloste gelatineblaadjes.
Neem een springvorm bekleed de bodem met plastiekfolie, verdeel de koekenmassa erover.
Neem een deel aardbeien en snij in schijven, bedek de rand met de aardbeien.
Stort de plattekaas mengeling in de vorm.
Zet een nacht in de ijskast voor het opstijven.
Werk de volgende dag af met aardbeien, chocolade schilfers en hostieblaadjes.


Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Bereiding taart +/- 30 min

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Slaatje, Gea heeft de Belgische taal onder de knie;)Mercie Gea om Gerda verder te helpen :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Anna een plaatje, maar wat erop staat is verd.... (oeps) heel lekker :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Gea, natuurlijk kan je andere koeken nemen. :);):p
gea

gea zegt:
Ha. ha. Gerda, ik ken Hilde....;)platte kaas is kwark:p
slaatje

slaatje zegt:
Hilde help, wat is platte kaas????? :( Groetjes Gerda :p:p:p:p Wel lekker lijkt me maar wat is platte kaas.
Anna

Anna zegt:
Wat een plaatje, weer!

;):D
gea

gea zegt:
Wat een prachtige taart (weer) Hilde! Ik ken geen New Yorkers (koeken) maar ik neem aan dat Bastogne of zandkoekjes of biscuitjes ook kunnen.:p:p:p