KookJij

Citroen Flan

Deze flan is niet alleen wee-zoetig.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Engelse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroen Flan te bereiden

  1. Voeg de suiker, het vanilla schraapsel en het leeggeschraapte vanilla stokje bij elkaar en breng dat aan de kook. Laat dit op zeer laag vuur nog even 5 minuten doortrekken.
  2. Van het vuur af de slagroom, de eidooiers en de lemoncurd toevoegen aan het melk-suiker-vanilla mengsel en stevig doorroeren.
  3. Laat het geheel afkoelen en verdeel over ramequins (schaaltjes).
  4. Zet de schaaltjes in een oven-bakschaal. Vul met water tot de helft van de hoogte van de schaaltjes en zet dit geheel in een koude oven.
  5. Zet de oven op 125 graden Celsius en laat de schaaltjes 75 minuten staan.
  6. Haal alles uit de oven en lepel op/in elk schaaltje een lepeltje suiker en carameliseer tot een bruin korstje met behulp van een gasbrandertje.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een zoete vendange tardive witte wijn uit de Elzas bv of een Duitse spätlese Riesling

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Assy54

Assy54 zegt:
Receptuur ziet er heerlijk uit! De flannetjes eerst geheel laten afkoelen voor je gaat branden?