KookJij

Citroen-amandeltaart

Een heerlijk citroen-amandeltaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 110 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Buitenleven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroen-amandeltaart te bereiden

1. Rasp de citroenen en pers ze uit. Roer het amandelmeel, bloem en 75 gr suiker door elkaar in een kom. Voeg 150 gr boter toe en kneed met de hand tot een kruimelig mengsel.
Voeg het ei en 2 theelepels citroenrasp toe en kneed snel tot een deeg. Voeg evt. enkele el ijswater toe als het te droog is.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat min. 1 uur rusten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dunne plak. Leg het in een ingevette taart(of quiche-)vorm van ca. 27cm doorsnee. Bedek ook de opstaande randen en snijd die met een mes recht af.
3. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de taartvorm 15 minuten in de oven tot hij goudbruin is. Laat afkoelen op een rooster.
4. Klop de eidooiers met de rest van de suiker schuimig in een metalen schaal. Zet een pan met water op het vuur en zet de schaal met het eimengsel daarop. Voef 1 el citroenrasp, 100 ml citroensap en de rest van de boter toe.
5. Verwarm het eimengsel terwijl je blijft roeren, tot het lobbig en romig is.
6. Schenk het citroenmengsel over de taarbodem. Laat de taart afkoelen in de koelkast.
Garneer voor het serveren eventueel met citroenschijfjes of amandelschaafsel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst