KookJij

Chocoladetaart

Een heerlijk chocoladetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladetaart te bereiden


keukenmachine bakpapier springvorm doorsnede ca. 20 cm, ingevet versieringen (cacao, discodip, gekleurde paasmunten) Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt 200 gram pure chocolade in de magnetron (begin met 1 minuut en voeg telkens 10 seconden toe). Strijk de chocolade dun uit over een vel bakpapier van 20 x 40 centimeter. Laat hard worden. Smelt de witte chocolade in de magnetron. Meng in de keukenmachine de boter en suiker. Voeg de eieren, witte chocolade, koek en het bakmeel toe. Schep het beslag in de ingevette springvorm en bak de taart in 50-55 minuten gaar. Laat afkoelen. Snijd de pure chocolade met een nat, heet mes in stukken. Verwarm de marmelade 1 minuut in de magnetron. Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de binnenkant met marmelade. Leg de bovenste helft er weer op. Verwarm de room en smelt hierin de rest van de pure chocolade. Bestrijk de zijkant van de taart met het roommengsel, laat dat wat afkoelen en plak de stukken chocolade er tegenaan. Bestrooi de taart met versieringen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst