KookJij

Chocoladetaart met aardbeien

Een heerlijk chocoladetaart met aardbeien recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: cookaround
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladetaart met aardbeien te bereiden

Klop de eieren los met 3 eetlepels water en 70 gram suiker, tot je een schuimig mengsel hebt. Smelt de chocolade au bain marie en voeg dit bij het mengsel. Zeef de bloem eronder. Meng goed en giet het mengsel in een springvorm van 24 centimeter doorsnede. Bak 25 minuten op 170 graden. Laat het gebak afkoelen. Snijd de taart horizontaal doormidden en leg de eerste laag in de springvorm. Maak de vulling: Plet de aardbeien met een vork. Voeg er de rest van de suiker en de geweekte en uitgeknepen gelantine aan toe. Los de gelantine eerst op in een klein beetje war water. Klop de room op en voeg die bij de aardbeien. Giet de helft van dit mengsel op de taart. Leg er de bovenste schijf van de taart op en strijk er de rest van de créme op. Zet de taart minstens 3 uur in de koelkast. Versier met de overgehouden aardbeien en stukjes chocolade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

annemiek

annemiek zegt:
lekkere taart en makkelijk recept. Echter zo ik zelf zelfrijzendbakmeel gebruiken, of anders bakpoeder bij de bloem doen.
femke

femke zegt:
ik heb deze taart gebakken, hij ligt nog onaangebroken in de koelkast, maar hij ziet er erg lekker en goed uit! alleen de taart zelf, toen ik hem net uit de oven haalde, was die eigenlijk nog niet goed, dus ik zou hem 30 minuten er in doen. dagdag! erg bedankt.;)