KookJij

Chocoladesalami)

Een heerlijk chocoladesalami) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Life & Cooking
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladesalami) te bereiden

Klop het ei met het eigeel. Voeg de suiker toe en blijf kloppen. Voeg de gezeefde cacao bij en de boter, die je op kamertemperatuur zacht gemaakt hebt.
Voeg dit mengsel bij de grofgehakte amandelen en de verkruimelde (niet tot poeder) koekjes.
Meng alles goed en vorm een cylinder. Draai de worst in aluminiumfolie en zet enkele uren in de koelkast.
Als de rol hard is, snijd je hem in schijven en dien op.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tinie

Tinie zegt:
Ik kreeg er een salmonellabacterie van, ben erg ziek geweest en 5 kg afgevallen in twee dagen. Dit kwam door het eten van rauw ei. Dus pas op met dit recept want er zitten rauwe eieren in verwerkt!
Christina.

Christina. zegt:
Die maakte m'n moeder altijd :)
Kim

Kim zegt:
Voor de droge koekjes is het heel lekker om petit-beurres te gebruiken.
Bij de schijven chocoladesalami is een vanillesaus en vers fruit erg lekker.