KookJij

Chocoladecake met appel

Een heerlijk chocoladecake met appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladecake met appel te bereiden

-Maak het beslag zoals aangegeven op de verpakking met de hoeveelheid boter, eieren en melk zoals aangegeven in dit recept.
-Rasp de schil van 1 limoen zonder het wit te raken en doe dit bij het beslag.
-Pers de limoenen uit en doe het sap er ook bij.
-De cacaopoeder en kaneel erbij doen en goed doormixen.
-De appelblokjes erdoor scheppen en alles overdoen in de (ingevette) cakevorm.
-± 65 Minuten in een voorverwarmde oven van 160°C bakken (met een houten prikker kijken of het gaar is).
-Af laten koelen.
-De chocolade smelten in een afgedekte kom in de magnetron.
-De cake insmeren met de chocolade en meteen bestrooien met de walnoten.
-Chocolade hard laten worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Nog beter haha!:p:p:p
Anna

Anna zegt:
En wat denk je van een klodder advocaat en slagroom er bij?
Jammie:p:p:p