Recept
« Terug naar recepten
Chocoladecake met appel
PT90M
Chocoladecake met appel
Een heerlijk chocoladecake met appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladecake met appel te bereiden
-Maak het beslag zoals aangegeven op de verpakking met de hoeveelheid boter, eieren en melk zoals aangegeven in dit recept.
-Rasp de schil van 1 limoen zonder het wit te raken en doe dit bij het beslag.
-Pers de limoenen uit en doe het sap er ook bij.
-De cacaopoeder en kaneel erbij doen en goed doormixen.
-De appelblokjes erdoor scheppen en alles overdoen in de (ingevette) cakevorm.
-± 65 Minuten in een voorverwarmde oven van 160°C bakken (met een houten prikker kijken of het gaar is).
-Af laten koelen.
-De chocolade smelten in een afgedekte kom in de magnetron.
-De cake insmeren met de chocolade en meteen bestrooien met de walnoten.
-Chocolade hard laten worden.
-Rasp de schil van 1 limoen zonder het wit te raken en doe dit bij het beslag.
-Pers de limoenen uit en doe het sap er ook bij.
-De cacaopoeder en kaneel erbij doen en goed doormixen.
-De appelblokjes erdoor scheppen en alles overdoen in de (ingevette) cakevorm.
-± 65 Minuten in een voorverwarmde oven van 160°C bakken (met een houten prikker kijken of het gaar is).
-Af laten koelen.
-De chocolade smelten in een afgedekte kom in de magnetron.
-De cake insmeren met de chocolade en meteen bestrooien met de walnoten.
-Chocolade hard laten worden.
apu zegt: