Recept
« Terug naar recepten
					
						Chocolade-roomtaart met kersen 
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Chocolade-roomtaart met kersen
Een heerlijk chocolade-roomtaart met kersen  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Koken en genieten 
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Chocolade-roomtaart met kersen te bereiden
Oven voorverwarmen voor de taartbodem op 175 graden c (hetelucht 105 graden C.; gas stand 2)
Bereidingswijze
Klop de eieren, 150 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout in ca. 8 minuten tot een schuimend geheel. Blijf nog even kloppen en giet de olie er in een dun straaltje bij. Mix het chocopuddingpoeder met het bakpoeder en voeg het aan het deegmengsel toe. Roer het geheel nog een keer kort door. Strijk het deeg egaal in de (ingevette) vorm. Bak de taartbodem ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven. Laat de taartbodem daarna goed afkoelen.
Laat de kersen uitlekken en vang het sap daarbij op. Vul het kersensap aan met water tot 400 ml. Roer het vanillepuddingpoeder door 6 el. kersensap. Breng het overige sap aan de kook en voeg het vanillepuddingmengsel eraan toe. Breng het sap hierna nogmaals kort aan de kook. Voeg de kersen toe en laat het geheel daarna afkoelen. Klop 200 gr. slagroom stijf en voeg al kloppend 1 zakje slagroomversteviger toe. Roer de kwark, 50 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker en 1 zakje slagroomversteviger door elkaar. Voeg de slagroom aan dit mengsel toe. Snijd de taartbodem horizontaal doormidden. Strijk de helft van het kwarkmengsel op de onderste bodem. Verdeel de kersencompote over het kwarkmengsel. Strijk de andere helft van het kwarkmengsel op de kersencompote en leg de tweede bodem er vervolgens bovenop. Zet de taart ca. 1 uur in de koelkast. Klop 200 gr. slagroom stijf en bestrijk de taart ermee. Bestrooi de taart ten slotte met poedersuiker.
									Bereidingswijze
Klop de eieren, 150 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout in ca. 8 minuten tot een schuimend geheel. Blijf nog even kloppen en giet de olie er in een dun straaltje bij. Mix het chocopuddingpoeder met het bakpoeder en voeg het aan het deegmengsel toe. Roer het geheel nog een keer kort door. Strijk het deeg egaal in de (ingevette) vorm. Bak de taartbodem ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven. Laat de taartbodem daarna goed afkoelen.
Laat de kersen uitlekken en vang het sap daarbij op. Vul het kersensap aan met water tot 400 ml. Roer het vanillepuddingpoeder door 6 el. kersensap. Breng het overige sap aan de kook en voeg het vanillepuddingmengsel eraan toe. Breng het sap hierna nogmaals kort aan de kook. Voeg de kersen toe en laat het geheel daarna afkoelen. Klop 200 gr. slagroom stijf en voeg al kloppend 1 zakje slagroomversteviger toe. Roer de kwark, 50 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker en 1 zakje slagroomversteviger door elkaar. Voeg de slagroom aan dit mengsel toe. Snijd de taartbodem horizontaal doormidden. Strijk de helft van het kwarkmengsel op de onderste bodem. Verdeel de kersencompote over het kwarkmengsel. Strijk de andere helft van het kwarkmengsel op de kersencompote en leg de tweede bodem er vervolgens bovenop. Zet de taart ca. 1 uur in de koelkast. Klop 200 gr. slagroom stijf en bestrijk de taart ermee. Bestrooi de taart ten slotte met poedersuiker.
 
                    
 
					
carola zegt: