KookJij

Cappuccino-ijs

Een heerlijk cappuccino-ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: recept uit gebruiksaanwijzing ijsmachine
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cappuccino-ijs te bereiden

Klop de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker licht en schuimig.
Voeg al roerende de melk toe.
Klop de slagroom bijna stijf.
Vermeng de geklopte slagroom met de rest van de ingrediënten.
Voeg toe de cappuccino of koffie.
Maal in de keukenmachine de reep chocolade en voeg vervolgens de kleine brokjes toe aan het mengsel.
Het mengsel gaat vervolgens 30 à 40 minuten in de ijsmachine.
Plaats het geheel, na de bereiding in de ijsmachine, ongeveer een half uur in de vriezer.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Ik was verbaasd over de hoeveelheid calorieen die erin gaan, maar het ging om de smaak en dat beviel prima. (mijn eerste zelfgemaakte ijsje!)

.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst