KookJij

Canneloni van truffel en aardappel

Een heerlijk canneloni van truffel en aardappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wereldse recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Canneloni van truffel en aardappel te bereiden

Snijd of schaaf de geschilde aardappels in dunne plakken en leg die dakpansgewijs op plastic folie. Maak - hoeveelheden naar smaak - een smeuïg mengsel van pesto en olijfolie en smeer dat dun uit over de aardappels. Verwarm de combisteamer tot 120 °C en laat de aardappelplakjes garen.
Maak intussen ruim 0,5 liter aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking, snijd de truffel in dunne plakken en schep die samen met de eierdooiers door de puree. Zet de cantharellen even aan. Schep de aardappelpuree als een baan op de plakjes roseval, verdeel de cantharellen erover, rol het geheel op en laat het in de combisteamer warm worden.
Afwerking: verwijder de folie en snijd de cannelloni in kleine éénpersoons hapjes. Geef er een met truffeljus op smaak gebrachte demi-glacesaus bij en garneer met kervel

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

basmink

basmink zegt:
jemig dat lijkt me echt te gek, truffels zijn erg duur, heb wel truffelolie