KookJij

Cannelloni Sorrento

Een heerlijk cannelloni sorrento recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 85 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cannelloni Sorrento te bereiden

Eerst de saus maken!
Doe de olijfolie in de pan en fruit het basilicum en ui hierin.
Voeg na 5 minuten 1 eetlepel tomatenpuree toe. Goed roeren.
Dan een ½ glas witte wijn bij het mengsel. Even laten opnemen.
Maak de gepelde tomaten met een vork goed kapot en doe ze bij de saus.
Goed roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Laat de saus ongeveer 30 minuten op een zacht vuur pruttelen. Regelmatig roeren.
Laat de saus koken, doe de oven aan op 200 graden en ga verder met het recept.

Meng het gehakt met eieren, peterselie, zout, peper, nootmuskaat, paneermeel, kaas, knoflook en melk tot een goede massa. Om te kunnen proeven of het op smaak is, bak ongeveer 10 gram enkele minuten in een kleine pan. Voeg zout toe indien nodig. Als het mengesel te vloeibaar is dan wat paneermeel erbij.

Neem 10 niet voorgekookte lasagnebladen. (verse pasta is beter).
Koken in ruim water met 2 lepels olijfolie en zout (ongeveer 15 gram per liter water).
Verse pasta is beter om te gebruiken. Echt verse pasta is in ongeveer 3 minuten gaar. Als het klaar is, uitgieten en in een bak met koud water doen om te voorkomen dat alles aan elkaar plakt. .
Niet verse pasta 10 minuten koken.
Leg de deegbladen naast elkaar en verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Ongeveer 2 volle lepels vulling op een deegblad. Goed verdelen en oprollen.
Ondertussen is de saus klaar, giet een deel van de saus op een ovenschaal, maar verdeel eerst een vers gesneden ui over bodem van de oven schaal. Dit om te voorkomen dat het deeg aan de oven schaal plakt.
Verdeel hierover de gevulde deegrolletjes. Niet te dicht tegen elkaar aan. Doe daar dan nog wat saus gemengde met 200 gram keukenroom over.
Bedek het met aluminiumfolie en doe het 25 minuten in de oven.
Folie eraf en strooi nog 40 gram parmezaanse geraspte kaas er over heen.
Doe het nog 5 minuten in de oven.
Klaar. Buon appetito!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

erwin buivenga

erwin buivenga zegt:
Wat grappig, dit is het recept van Gigi's in Groningen die ik ooit nog eens opgeschreven heb na een kook workshop (met dezelfde tekst)
Maar Joshua...dit is inderdaad een lekker recept :D
familie vd berg

familie vd berg zegt:
Ik vond het heel lekker ik kreeg alleen geen verse peterselie en basilicum maar uit een potje gaat ook ik ga het zeker nog eens maken:p
lotte1

lotte1 zegt:
Joshua, ik heb het vanavond gemaakt en het was heerlijk. Alleen de lasagnebladen koken ging niet helemaal goed, plakten toch iets aan elkaar. De volgend keer neem ik canneloni rolletjes van Grand Italia. Ik ga het zeker vaker maken. Genieten met een glaasje wijn erbij.:D
lotte1

lotte1 zegt:
Joshua, ik begrijp toch goed dat het gehaktmengsel rauw over de lasagnebladen verdeeld moet worden? Ik wil dit recept vanavond gaan proberen.