KookJij

Broodpudding met chocolade

Een heerlijk broodpudding met chocolade recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: kookboek chocolade. de lantaarn
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broodpudding met chocolade te bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een ovenschaal van 1 liter in met olie of gesmolten boter. Besmeer de sneetjes brood met boter en snijd ze in 4 driehoeken. Bedek de bodem van de schaal met de overlappende driehoeken.

Verwarm de melk, room en suiker al roerend in een pan op laag vuur, tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook en haal de pan van het vuur. Voeg de chocolade toe en roer tot hij is gesmolten en het mengsel glad is. Laat het geheel iets afkoelen en klop dan geleidelijk de eieren erdoor.

Schenk de helft van de custard over het brood. Laat de schaal 10 minuten staan, of tot het brood het grootste deel van de custard heeft opgenomen. Schenk de rest van de custard erover. Bestrooi de pudding met de stukjes chocolade en besprenkel hem met de honing. Bak de pudding 40-45 minuten, of tot hij is gestold en goudbruin is en iets is gerezen. Serveer de broodpudding warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst