KookJij

Broodkruim Gebakken

Een heerlijk broodkruim gebakken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broodkruim Gebakken te bereiden

*Verhit de boter op een middelmatig hoog vuur in de anti-aanbak pan.
*Als de boter is uitgebruist dan de knoflook toevoegen.
*Een minuut daarna de Pernod en het citroensap er bij voegen en al roerend 1 minuut laten intrekken en wegkoken.
*Dan het broodkruim er bij en al roerend net zo lang fruiten tot het kruim mooi egaal goud-bruin is geworden.
*Nog even zonder roeren laten doorbakken en laten indrogen op keukenpapier.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Lekker op vissige gerechten, maar ook op groente gerechten (bv bloemkool en spercieboontjes), paling, gegratineerde oesters, pastagerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Marlies,
Mijn advies luidt:binnen 2 dagen opgebruiken.
Jan A.
Marlies

Marlies zegt:
Kun je dit broodkruim bewaren of moet je het meteen gebruiken?
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Netgat,Ik zal er beter op letten.
Met vr.gr.Jan A:)
netgat

netgat zegt:
Jan ik weet niet waar jij die wijsheid van hebt,maar ook blijf je roeren dan is het zo bruin, en trouwens look moet je veel later toevoegen, dan heb je de smaak er van.groet Gerrit.;)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Netgat,Als je blijft roeren valt dat reuze mee.Ik heb er nooit last van gehad.Je moet de knoflook dan ook niet te bruin laten worden.
Jan A
netgat

netgat zegt:
Als de boter heet is en dan de knoflook erbij dan verbrand het, en smaakt bitter:(
hns

hns zegt:
Jan het is weer bijzonder, een beetje geraspte knoflook erbij?
Hans