KookJij

Borrelbrood

Een heerlijk borrelbrood recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: broodrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Borrelbrood te bereiden

Laat het casinobrood in de lengte in plakjes snijden. Haal de buitenste plakken weg (de korst) en snijd van de overige plakken de korst weg. Leg de plakken op het aanrecht en leg een schone en vochtige theedoek erop. Ga met de deegroller erover, zodat het brood iets vochtig wordt en nog wat platter. Verdeel de boter in drieën. Schil de teentje(s) knoflook en knijp deze boven 1 portie boter uit. Voed de gehakte peterselie en het geknipte bieslook met zout, peper en enkele druppels citroensap toe. Besmeer hiermee 2 plakken brood en rol het brood op. Verpak de rollen in folie en leg ze in de koelkast. Roer door een andere portie boter de ansjovispasta met citroensap, paprikapoeder en cayennepeper. Besmeer daarmee 2 andere plakken brood, rol deze op en verpak ze in folie. Leg de rollen in de koelkast. Hak de ham zeer fijn en roer deze door de rest van de boter, samen met de peper. Rasp het uitje boven de boter. Besmeer hiermee de overige plakken brood, rol deze op en verpak ze in folie. Laat de rollen brood enkele uren in de koelkast liggen. Snijd de rollen in dunne plakjes en leg ze op een grote schaal.

Tip; eet de broodjes niet te warm, liever een keer vaker naar de koelkast om een verse portie te pakken. Leuk als borrelhapje maar ook bij soep. Echt in alle smaken te maken, ook in harmonie met de soep

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst