KookJij

Basmati-rijst met wokgroenten

Een heerlijk basmati-rijst met wokgroenten recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 3-4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: MiddenOosten
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Basmati-rijst met wokgroenten te bereiden

Snijd de kiflet in blokjes en marineer ze met ketjap en sesamolie.
Zet een pan heet water op.
Paksoi:
haal de kont eraf en evt wat slappe bladeren.
snijd het in kleine reepjes.
Lenteuitjes:
Snijd de kont er af en evt het groene, snijd het in kleine reepjes.
Prei:
Snijd de kont eraf en evt het groene, haal de buitenste bladeren er af en snijd de prei in kleine reepjes.
Alles even wassen in een vergiet.
Champignons;
Maak ze schoon met het borsteltje.
Haal het kontje eraf en snijd in mooie dunne plakjes.
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing!!
Doe een scheutje sesamolie in de wok en bak hierin de kipfilet gaar en goudbruin.
Champions erbij, even mee wokken.
Wok daarna de rest van de groenten.
Nog wat ketjap er bij in en het bouillionblokje evt wat water erbij, anders is het mischien te sterk van smaak.
Scheut sweet chillisaus er bij en de knoflook, tijm en peterselie.
Nog een beetje peper en de wokgroenten zijn gekruid.
Dan de taugé er bij, 5 min. mee bakken.
Klaar!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ess1

ess1 zegt:
Dat klopt: de rijst blijft dan inderdaad losser..
:)
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Het zal ongetwijfeld héérlijk zijn,want ik proef de lekkere smaak van sesam! Nog een tip:ben je van plan dit gerecht te maken,kook dan de rijst een dag eerder óf 'smorgens;doordat de rijst afgekoeld is,behoud je een losse korrel.De taugé blijft dan wat langer knapperig. Succes
:D