KookJij

Bananen-hopjestaart

Een heerlijk bananen-hopjestaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bananen-hopjestaart te bereiden

Smelt de boter, roer er het koekkruim door en verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede springvorm (22 cm). Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Klop de monchou met de vla en de suiker door elkaar. Klop de slagroom (zonder suiker) stijf. Breng 3 eetlepel water aan de kook en los er van het vuur af de goed uitgeknepen gelatine in op. Roer het mengsel door het monchoumengsel en spatel de slagroom erdoor. Verdeel de plakjes banaan over de bodem maar houd 12 plakjes achter voor de garnering. Schep het monchoumengsel erop. Laat het taartje in de koelkast in ca. 1 uur opstijven. Spuit toefjes slagroom op de taart, steek er de achtergehouden plakjes banaan in en strooi de vlokken erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

yvette

yvette zegt:
Hallo Marijke,
Toen ik het recept zag vond ik het zo apart dat ik het maar ben gaan maken. Hij staat nu in de koelkast om koud te worden dus met een uurtje of twee weet ik hoe die geworden is. Wel een zeer aparte taart :p

Thanx Yvette