KookJij

Baboesa (oosters theegebak)

Een heerlijk baboesa (oosters theegebak) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Baboesa (oosters theegebak) te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ovenschaal of springvorm invetten, bestuiven met bloem en overtollig bloem eruit kloppen. Boen de sinaasappel, rasp de schil en pers de sinaasappel uit. Breng in een steelpannetje de helft van de suiker (125 gr) 50ml water, de helft van de rasp en twee eetl sap aan de kook. Laat 4 minuten koken tot een vloeibare stroop. Laten afkoelen. Klop de boter, de suiker (125 gr), de vanillesuiker en het ei luchtig in een kom met de mixer. Voeg de yoghurt toe en klop tot een luchtige massa. Zeef de bakpoeder en vermeng met de bloem en het griesmeel. Meng de rest van de rasp door het beslag. Klop nog 2 minuten op de hoogste stand. Schep het beslag in de schaal of springvorm en strijk het glad, Bestrooi het beslag met de amandelschaafsel en bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Schenk de koude siroop erover en laat afkoelen. Snijd de baboesa in kleine ruitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

layla

layla zegt:
sorry was vergeten te schrijven dat het basboessa heet en niet baboussa sorry als u vindt dat ik onbeschoft ben maar het is zon lekker gebak dat ik zn naam moest corigeren
layla

layla zegt:
dit recept is afkomstig uit marokko het is een specialieteit voor de maand ramadan