KookJij

Avocado Fool

Een heerlijk avocado fool recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 à 3 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: BN / De Stem
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Avocado Fool te bereiden

De avocado in de lengte doormidden snijden en de pit weghalen. Het vruchtvlees uit de 2 helften halen zonder de schil kapot te maken (die heb je nog nodig).
Het vruchtvlees door een niet-metalen zeef wrijven en direct de citroensap erdoor roeren. Even apart zetten.
In een kom de crème fraîche met de vanillesuiker en met de witte basterdsuiker kloppen tot de room nog wel dik is, maar nog net wat vloeibaar.
Dan spatel je de rum en de room door het avocadomengsel (er mag best wat wit van de room te zien zijn ).
Vul de avocadoschillen met dit mengsel en strooi de geroosterde geschaafde amandelen erover. Leg elke gevulde avocado op een bord.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit is een zeer machtig dessert zoals meerdere Engelse desserts.
Ik maak deze hoeveelheid meestal voor 3 à 4 personen en doe het avocadomengsel in mooie glazen of ijscoupes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst