KookJij

Aspergetaart met ham

Een heerlijk aspergetaart met ham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Goede kookvriend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergetaart met ham te bereiden

Doe de bloem met 1/2 tl zout in een kom.
Voeg koude boter in klontjes toe en snijd deze met 2 messen door de bloem tot de boter zeer fijn verdeeld is.
Voeg de eierdooier en ijskoud water toe en kneed met één hand het deeg snel tot een samenhangende bal.
Laat het deeg, verpakt in platic folie, 1 uur rusten in de koelkast.
schil de groene asperges en kook ze ca 4 min. laat ze goed uitlekken.
Rol het deeg uit tot een lap van
ca 25x35 cm. en bekleed hiermee een rechthoekige vorm of ovenschaal van ca 20x30 cm.
Verdeel de gekookte ham over de deegbodem en leg de asperges daarop.
klop de eieren los met de créme fraiche, zout, peper en 2 el fijngesneden peterselie en schenk dit over de asperges.
Strooi er de geraspte jonge boerenkaas over en bestrijk de deegrand met losgeklopt eierdooier.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
Dek de vulling af met aluminiumfolie als deze te donker wordt.
Bestrooi de taart met fijngesneden peterselie.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

addie

addie zegt:
Hoi Bert,
Hartelijk bedankt voor alweer een heerlijk recept. Had alleen geen gekookte ham in huis en heb daarom gerookte ham gebruikt. hmmmmmm erg lekker.
Kookgroet Addie.