KookJij

Appeltaart met amandelkorstje

Een heerlijk appeltaart met amandelkorstje recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Iran
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Winnish.blogspot
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appeltaart met amandelkorstje te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de vorm met bakpapier of vet in.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Doe deze in een kom met de 2 el citroensap en roer doorelkaar.
Mix in een kom de room, suiker, vanillesuiker, citroenzest en calvados door elkaar tot ongeveer halfstijf. Roer dan met de hand het ei en de eidooier erdoor. Spatel daarna de bloem erdoor tot het een geheel is.
Doe het deeg in de springvorm, verdeel de appels erover.
Bak vervolgens 15-20 minuten in de oven.
Smelt ondertussen de 40 gram boter in een pannetje en voeg daar de 40 gram suiker en 2 el melk aan toe. Als de boter en melk gesmolten zijn, roer dan de geschaafde amandelen erdoor.
Haal de cake uit de oven, verdeel het amandelmengsel erover en plaats terug in de oven. Bak de cake nog 20-25 minuten tot hij volledig gaar is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

addie

addie zegt:
Hallo Layla,
Bedankt voor deze receptjes, ze lijken me heel erg lekker, ga ze zeker uitproberen.
Kookgroetjes, Addie.