KookJij

AppelCake

Een heerlijk appelcake recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe AppelCake te bereiden

Klop de suiker samen met de eierdooiers tot een mooi geheel (goed kloppen tot geheel wit ziet)
Voeg de boter toe en meng goed.
Meng nu de bloem onder het geheel.
Klop het eiwit goed stijf (voeg desnoods een beetje suiker toe om het mooier op te stijven)
Meng het opgeklopte eiwit nu bij onder het mengsel
Doe het deeg nu in een ingesmeerde cakevorm
Doe nu de stukjes appel in het deeg
Bakken in de oven op 180graden gedurende 55min

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

diana

diana zegt:
het is heel lekker en makelijk te maken!!!!!!!:p;)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
gebruik een ronde cakevorm en doe wat boter&suiker er in en laat het enigszins carameliseren laat het mengsel wat bruisen,maar let op dat het niet te donker wordt),vuur uit en de gesneden appels er in leggen ,kaneel en gemberstukjes er op doen en dan het beslag er op van 150 gr,bloem boter,suiker.In de oven,net als in je recept is vermeld.Keren op een mooi bord en je hebt een "omgekeerde"appeltaart die met slagroon en een bolletje vanilleijs een héérlijke tractatie is!!
En de lijn....ach deze keer mag het wel!!!:p:D