Recept
« Terug naar recepten
					
						Aardappel-spinaziesoufflé met biefstuk 
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aardappel-spinaziesoufflé met biefstuk
Een heerlijk aardappel-spinaziesoufflé met biefstuk  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Els Meeuwsen
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aardappel-spinaziesoufflé met biefstuk te bereiden
  Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 170°C). Schil de aardappelen en kook ze met wat zout in ca. 15 minuten gaar. 
Was intussen de spinazie grondig.
Verhit een pan met dikke bodem en stoof hierin de spinazie droog in ca. 5 minuten.
Hak de spinazie fijn en laat hem goed uitlekken en afkoelen.
Pureer de nog warme aardappelen.
Smelt 2 eetlepels boter in een sauspan en voeg de bloem toe.
Roer zorgvuldig zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg de melk beetje bij beetje toe en klop tot een gladde saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom zeer stijf met een beetje zout.
Voeg de eidooiers toe aan de saus en roer ze voorzichtig erdoor.
Roer de helft van de saus door de spinazie en de andere helft door de aardappelpuree.
Verdeel de eiwitten over de 2 mengsels en spatel ze meteen garde erdoor.
Vet de ovenschaal in.
Schep het aardappelmengsel en daarop het spinaziemengsel in de ovenschaal.
Laat de soufflé midden in de oven in ca. 20 minuten gaar worden.
Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken aan beide kanten ca. 3 minuten.
Bestrooi met zout en peper.
									Was intussen de spinazie grondig.
Verhit een pan met dikke bodem en stoof hierin de spinazie droog in ca. 5 minuten.
Hak de spinazie fijn en laat hem goed uitlekken en afkoelen.
Pureer de nog warme aardappelen.
Smelt 2 eetlepels boter in een sauspan en voeg de bloem toe.
Roer zorgvuldig zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg de melk beetje bij beetje toe en klop tot een gladde saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom zeer stijf met een beetje zout.
Voeg de eidooiers toe aan de saus en roer ze voorzichtig erdoor.
Roer de helft van de saus door de spinazie en de andere helft door de aardappelpuree.
Verdeel de eiwitten over de 2 mengsels en spatel ze meteen garde erdoor.
Vet de ovenschaal in.
Schep het aardappelmengsel en daarop het spinaziemengsel in de ovenschaal.
Laat de soufflé midden in de oven in ca. 20 minuten gaar worden.
Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken aan beide kanten ca. 3 minuten.
Bestrooi met zout en peper.
                    
marjan zegt: