KookJij

P-gerechten

Datum: 16 juni 2010 Categorie: Wist je dat?, Tips, Column Reacties: 1

Hallo An,

Natuurlijk maak ik graag van je aanbod om te komen eten gebruik. Want koken is heel leuk, maar het is natuurlijk ook best heerlijk om het eens niet te hoeven doen. Pasta’s behoren tot mijn favoriete gerechten, dus zie ik erg uit naar je pastasausexperiment. Als je erg aandringt kom ik ze allemaal wel uitproberen, dat is geen enkel probleem. Ik lust uiteindelijk best wel veel. Nou ja…..meer dan mijn kinderen in ieder geval.

De beide meiden hebben een nogal uiteenlopende smaak wat eten betreft, wat in het verleden soms tot redelijk beperkte variatiemogelijkheden in onze maaltijden leidde. Uiteindelijk wil je met zo’n klein gezinnetje als het mijne niet elke dag een lang gezicht aan tafel.

Toen ze klein waren hielden ze voornamelijk van de zogenaamde P-gerechten: patat, pizza, pannenkoeken uiteraard als favoriet. Als ik ze dan, bij gebrek aan fantasie, eens vroeg wat ze wilden eten riepen ze dat als eerste, met als gevolg dat ik de keuze beperkte door te zeggen dat ze alles mochten kiezen, behalve dat wat met een P begon. Dat ging een poosje best goed, totdat ze wat ouder werden: “Geen pruiten, geen pinazie, geen postelein, poerekool of pitskool”, zei de één. “Voor mij geen portels, pitlof of pandijvie”, riep de ander. Nu er één de deur uit is en de ander over een paar jaar vast ook uit zal vliegen, eet ik in ieder geval op de dagen dat ik alleen eet, lekker waar ik zelf zin in heb. Zij ook waarschijnlijk en soms vraag ik me af hoe vaak ze nu pannenkoeken bakken of een patatje halen. Ze zien er in ieder geval nog steeds kerngezond uit.

Stiekum hoop ik wel eens dat ze later kinderen krijgen die helemaal niets lekker vinden. En als die kleinkinderen dan komen logeren, mogen zij wel altijd kiezen uit P-gerechten. Lekker puh!

Wanneer is de eerste pastasaustest?

Dikke knuf,

Nic

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

hns

hns zegt:
Hallo Ik heb eens het boek gekocht "Deceptively Delicious" van Jessica Seinfield, de vrouw van Jerry, de stand-up comedian.
Het gaat over het "verpakken" van good food, zoals andijvie, zodanig kinderen niet merken wat ze werkelijk eten. Erg grappig om te zien hoe ze dat doet; van sapjes tot hamburgers. Alles goed omschreven.
grt Hans:):)

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten