KookJij

Nogouder

Datum: 17 september 2013 Categorie: Tips, Eten en Drinken, Column Reacties: 17

Hoi An,

Hadden we het de laatste tijd niet al over ouder worden? Vind jij dat ook zo'n raar woord?
Eerst ben je kind en groei je op. Je wordt volwassen en steeds ouder... Logisch, iedereen wordt ouder, dat is een van de weinige zekerheden in het leven. Ouder en ouder, en nooit jonger.....
Als je geluk hebt wordt je niet alleen ouder, maar ook nog ouder....
"Huh?" hoor ik je denken, meer ouder? Nee, gewoon ouder; ouder van een kind. Ouder als zelfstandig naamwoord dus. Dat is toch een gek woord? Als je ouder wordt, hoeft dat dus niet te betekenen dat je ook ouder wordt... Zucht..rare hersenkronkel van degene die dat zo heeft bedacht.

Maar goed, wij behoren dus allebei tot de gelukkige ouderen (duhhh! jongere oudere dus) die ook nog ouder zijn. En met dat ouder worden, sta ik ineens op de rand van een nieuwe dimensie: mijn eigen kind wordt ouder: ouder en ouder dus. En daarmee heet ik straks ineens Oma. Hoezo Oma? Ik wordt een Nogouder! Dat klinkt logischer dan Oma, want Nogouder volgt toch op ouder?

Nogouder worden, heb ik gemerkt, brengt nieuwe inzichten. Ik kijk er ineens naar uit om nog ouder te worden. Want gek genoeg lijkt het alsof je dan weer jonger wordt: tripjes naar de dierentuin en pretpark komen weer in het verschiet. De afspraken met andere, verse Nogouders worden al een beetje gepland, terwijl het kleinkind er nog niet eens is. Voorlezen in bed en alle Disney-films, wachten bij school, afzwemmen en pannenkoeken in plaats van brandnetelsoep, ach...ineens kan ik bijna niet wachten om nog ouder en Nogouder te worden.

Of toch maar gewoon oma? Voor de duidelijkheid.....

Liefs,

Nic.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

derbyke

derbyke zegt:
Das gesproken taal lekkerbekske :);):p
Anna

Anna zegt:
Dat zijn pas wijsheden, daar kunnen we een voorbeeld aan nemen!
:D:D
Nicoline

Nicoline zegt:
Wijs gesproken, maar zorgen maak ik mij helemaal niet hoor:D
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hoe Oma worden is, weet ik niet Nicoline, maar Opa zijn vind ik geweldig. Je mag dan die kinderen verwennen, want de ouders moeten voor de discipline zorgen. Dat vond ik altijd het moeilijkste, want dat is een ouderlijke verplichting en een duidelijk bewijs voor de kinderen, dat je echt van hen houdt, anders zou je de gemakkelijke weg kiezen en laten ze maar aan hun lot over. Het is fijn, als je ze door de haren kunt strelen en nog fijner, als ze dat bij jou doen. Gelukkig heb ik er nog genoeg over, om ze te laten zeggen zonder woorden 'I love you'.
Anna

Anna zegt:
Dat lijkt mij ook zo leuk. Geen opvoeding meer, maar gewoon "verpesten." Dat klinkt dan weer onaardig, maar opvoeden is niet meer nodig. Ach, we zullen het vast wel eens ervaren..;):D
Nicoline

Nicoline zegt:
Lekkerbekske, u bent vast een schat van een opa!:D
spikeysmum

spikeysmum zegt:
Als men het over de jeugd van tegenwoordig heeft voel ik me nog steeds aangesproken ;)En dat terwijl ik al 60 jaar ben, moeder en oma.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten