KookJij

Maandag Bakdag

Datum: 23 september 2011 Categorie: Tips, Column Reacties: 1

Hoi Annie,


Dat was afgelopen maandag een gezellige bakdag. Wat hebben we een heerlijke appeltaart gebakken van het recept dat gewoon op het pak met kant-en-klare appeltaartmix uit de supermarkt stond. Simpel en niet hoogstaand culinair, maar het resultaat mocht er wezen. Volgende keer doen we die Alsace Taart, want die lijkt ook overheerlijk . Die mag dan mee naar tante Chris (geen zorgen hoor tante Chris, we komen deze keer gewoon met de auto over de snelweg en we hebben een tomtom bij ons dus we kunnen niet verdwalen.
Ik beloof ook plechtig dat we niet blijven logeren, dan hoeft u zich deze keer geen zorgen te maken als we te laat thuiskomen!)

Terwijl onze kant-en-klare taart in de oven stond te garen, hadden wij mooi de tijd om eendenbouten te scoren. Dat kostte even tijd want, zoals verwacht, mondde het bezoek uit in een gezellige babbel met Roelie Staal van de eendenfarm.

Nu hoort, als gevolg van de vroegere avonturen van mijn dochters, eendenvlees bij ons in huis tot op heden tot de beschermde vleessoorten en hoort daarom liever niet op tafel te komen. Net als paardenvlees. Dat mag ook niet. Dat dat nogal hypocriet is weet ik natuurlijk zelf ook wel. Maar ach, het is ook vreemd om te zeggen dat je geen hondenvlees hoort te eten, terwijl chinezen dat weer heel normaal vinden.

In ieder geval is de boerderij van de familie Staal een prima adres voor wie wil om voordelig en supervers eendenvlees te kopen van een goede kwaliteit. Tenminste, als ik jouw steeds groeiende boodschappenbriefje zie, moet dat wel zo zijn. Stiekem maak ik dus maar een beetje reclame, want ik gun de familie Staal best een heleboel klanten. Die bushalte op hun pad staat er misschien wel voor de grap, maar ik zou het toch wel een stunt vinden als er binnenkort een bus vol klanten voor hun deur stopt…..

Tot de volgende keer!

Nic.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Anna

Anna zegt:
Binnenkort het taartje vast testen?:p:p

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten