KookJij

Klussen?

Datum: 2 oktober 2012 Categorie: Wist je dat?, Eten en Drinken, Column Reacties: 6

Hee An,

Klussen, ja… ik moet zeggen, ik hou er niet van. Ik zou heel graag willen dat na een werkdag de dag klaar is.
Happie eten, bakkie koffie en dan kiezen of je tv wilt kijken, een boek lezen, de sociale banden onderhouden of gewoon lekker niks. Dat is mijn ultieme wens. Maar de werkelijkheid ziet er uiteraard anders uit.
Op het landgoed is altijd wel iets te doen. En nu ik het te koop heb gezet, kan er ook nog ieder moment onverwacht bezoek op de stoep staan, die graag even rond wil kijken. Dat betekent dat mijn ideale avondjes niksen op dit moment nog ver weg lijken.

Afgelopen zaterdag was het “open huizendag”. Mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van een huis kunnen dan gewoon even langskomen. Zonder afspraak.
Nu heb ik een keer meegedaan aan zo’n dag: huis opgeruimd, ramen gelapt, appeltaart gebakken: wij waren klaar voor alle potentiële kopers die ons zouden bezoeken.
Resultaat? Geen mens gezien.
Deze keer wilden we dus de open huizendag maar aan ons voorbij laten gaan. Er hebben zich inmiddels serieus lijkende kopers gemeld. Hoe serieus kan ik weliswaar nog niet inschatten, maar om dan ook nog open huis te houden leek mij niet zo heel zinvol. Daarbij had ik er ook helemaal geen zin in (gezien de eerdere ervaring) en moesten we op tijd afreizen voor een familiebezoek in het hoge noorden.
Brrrr, eigenlijk gewoon te druk dus om huizen te verkopen….

Vlak voor dat we wilden vertrekken, zag ik ineens twee mensen over mijn pad lopen. Dat geloof je toch niet? Deed ik als enige “huizenbezitter-met-huis-in-de-verkoop” in de straat niet mee met de open huizendag, kreeg ik toch bezoek!
Ik heb de mensen dus enthousiast rondgeleid en terwijl ik bij hun keurig voor het hek geparkeerde auto nog even sta te praten, komt er een man aanwandelen. Jawel hoor, nog een klant!
Zo jammer dat die ramen er dan net weer niet uitzien….
Maar goed, je weet het nooit, misschien hebben ze het niet eens gezien en alleen gekeken naar het unieke uitzicht achter die ramen.
Ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen, maar dat er mogelijk binnenkort nog een aantal klussen voor me in het verschiet liggen is niet ondenkbeeldig.

Gek hè, ik krijg er ineens toch wel een beetje zin in…..

Groetjes!

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Anna

Anna zegt:
Ik ben heel benieuwd naar de afloop, meissie! En je weet, ik sta voor je klaar:D Samen klussen kan namelijk heel gezellig zijn:D;)
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Ik ben ook benieuwd! En hulptroepen uit het noorden willen ook best helpen hoor als het zo ver is ;)
Nicoline

Nicoline zegt:
LIEF!!!!!:p
derbyke

derbyke zegt:
Had ik het voorbije weekend geweten was ik zeker eens langs gekomen met Anna, voor een gezellige kennismaking :);):p
Nicoline

Nicoline zegt:
Ben bang dat je een dichte deur had getroffen dit weekend,Hilde. Maar altijd van harte welkom hoor!;)
derbyke

derbyke zegt:
Dan had ik bij Anna meer geluk, maar fijn om te horen dat we welkom zijn, wie weet ontmoeten we elkaar weleens bij gelegenheid :);):p

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten