KookJij

Foto's

Datum: 21 oktober 2012 Categorie: Nieuws, Oproepjes, Eten en Drinken Reacties: 9

Lieve medekoks,

Ik blijf gerechten waarvan ik ook een foto zie altijd sneller en vaker bekijken en eventueel maken.

Bij deze een oproep om toch, als het maar even mogelijk is, een foto bij je gerecht te plaatsen.

Dank je wel alvast en kookze!

Gea

By: Gea

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Derbyke

Derbyke zegt:
Awel daar heb je gelijk in ik vind dat ook... maar of er op gereageerd word das een ander paar mouwen ;-))
anna

anna zegt:
Nou meiden,
moet wel eerlijk zeggen dat het de afgelopen tijd behoorlijk toegenomen is.
Neem bijvoorbeeld Flavia. Vrij nieuw op KookJij, bijna bij al haar recepten foto's en anders volgen ze nog. En ja, Hilde, jij ben een topper, dat moet ik wel even zeggen!!!
Fabita

Fabita zegt:
Els, je hebt wel gelijk, het oog wilt ook wat. Ik probeer wel bij alle recepten een foto te sturen, maar het lukt niet altijd. Sommige recepten heb ik al een tijdje geleden gemaakt en erbij geschreven dat het lekker was. Als ik zo'n recept tegenkom, dan wil ik het met anderen delen en stuur het dan zonder foto op.
Ik probeer wel vaak het recept weer te maken speciaal voor de foto.
Maar voor sommige recepten die ik de eerste maanden heb opgestuurd, moet ik nog foto's opsturen, ik wist toen niet goed hoe dat moest.
En eerlijk gezegd, een kookboek zonder foto's koop ik niet.
Gerda

Gerda zegt:
Ik ben het helemaal met Els eens, hoewel het niet altijd mogelijk is om een foto te plaatsen van een recept dat al tijden geleden gemaakt is zoals Fabita aangeeft. Het is mij wel gebeurt dat ik een recept heb geplaatst waarvan ik vergeten was een foto te maken maar probeer dat later weer te doen.

Hierbij wil ik van de gelegenheid gebruik om Hilde te vragen of haar foto's recent zijn of ook al van toen ze het recept gemaakt heeft. Ik geniet altijd van de foto's erbij, het vergroot de trek, zal ik maar zeggen.

Groetjes Gerda
hugocnx

hugocnx zegt:
Hallo Els en alle kookfanaten,
Helemaal mee eens.
Ik denk zelf dat Kookjij een site is voor de liefhebbende amateurkok en dat je iets van jezelf weergeeft.
De werkelijkheid is dat er veel recepten bijkomen en al zijn, die louter geplaatst worden om ook mee te doen. Kijk mij eens!
Velen hebben het recept ergens vandaan gehaald en het zelf nog nooit gemaakt. Foto's zijn natuurlijk van internet te sleuren, maar als jouw recept goed is, dan heb je het zelf geprobeerd en kun je vragen van andere Kookjij-ers beantwoorden. Een foto van jouw eigen gerecht is dan ook niet zo moeilijk meer tegenwoordig.
Het gaat te ver om een foto te moeten plaatsen. Vrijheid blijheid.
Als ik het fout zie dan hoor ik het wel.
Groetjes, Hugo
Derbyke

Derbyke zegt:
Awel, ik vind het fijn de reacties ...
@ Gerda, De foto's en recepten zijn zeer recent jullie kunnen zien wat de dag ervoor op de menu stond. Als ik de tijd heb worden ze de volgende dag gepost.
Er zijn erbij die even zijn blijven liggen dan vermeld ik recepten uit de doos van Derbyke & Elmo en de maand en het jaar.
Er ligt ook altijd een pen en boekje in de keuken om de ingredienten in het kort neer te pennen en zeker niet te vergeten het fototoestel. Er worden dan ook meerdere foto's gemaakt van een gerecht en de beste foto komt op Kookjij te staan.
Je zult denken wat een tralala ....het is een hobby en ik kan me erin uitleven.
Dank je dat je ervan geniet ;-)
Zou zeggen nog veel kook plezier allemaal .
Groetjes van ons 3tjes :-) ;-) :-)
Dorry

Dorry zegt:
Ja met foto's krijg je meer trek om het klaar te maken, ik ga vanaf nu alle dagen foto's maken van mijn gerechten ;-)
monique

monique zegt:
Hallo,
Ik probeer zoveel mogelijk foto's erbij te zetten want ik vind zelf ook dat dat een recept veel aantrekkelijker maakt en je dan i.d.d. veel sneller geneigd bent om het eens te maken!
Probleem is alleen, ik heb zooooveeel recepten in m'n hoofd die ik in de loop der jaren allemaal regelmatig gemaakt heb, als ik 's avonds achter m'n laptop kruip dan vallen die recepten me in, maar natuurlijk heb ik daar geen foto's van, had toen nooit erbij stil gestaan dat ik ze ooit op een website zou zetten, haha!
En nu is het probleem dus, ik kan veel recepten die ik niet meer mag hebben ivm suiker en chloresterol, dus die plaats ik dan wel, maar maak ik zelf niet meer,helaas....
Groetjes Monique.
Derbyke

Derbyke zegt:
Hallo Gea,

Toch ook even reageren, wat je neerpent klopt gelijk een bus.
Zijn het zelf bereide gerechten of uit een boekje of tijdschrift met foto zegt veel meer. Je vraagt of het mogelijk is om een foto bij elk gerecht te plaatsen....blijkbaar een moeilijke opgave.
Ach zullen maar afwachten en hopelijk komen onze medekoks ;-) boven water met foto's en heerlijke gerechten.
Lieve groetjes xxx

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten