KookJij

Alweer zo’n dag?

Datum: 9 maart 2012 Categorie: Oproepjes, Eten en Drinken, Column Reacties: 2

Hoi An,

Het lijkt wel of er overal een dag voor is. Begon het met vaderdag en moederdag, tegenwoordig is er overal wel een dag voor. Secretaressedag bijvoorbeeld. Dat vind ik dus ook een hele rare, want waarom is er wel een secretaressedag, maar geen schoonmakerdag, telefonistedag, timmermandag of vuilnisophalerdag?
Snap jij dat?
Ik denk dat een algemene nationale werknemersdag een aardig alternatief zou zijn. Dan kan elke werkgever in een klap al zijn werknemers eens in het zonnetje zetten. Of is dat dan weer te duur?

Zo is er ook de Dag van de Verpleging, maar daarnaast ook een Dag van de Verzorging. Anders worden het verzorgend personeel dat niet toevallig in een ziekenhuis werkt achtergesteld. Althans, dat denkt men dan kennelijk. In mijn optiek zou een Dag van de Verzorging ook best volstaan en veel duidelijker zijn. Hup, iedereen die iets verzorgd in welke branche dan ook, in een keer een dagje extra aandacht. Net zo makkelijk!
En verder zijn er nog een enorm aantal andere dagen. Als je het internet raadpleegt vindt je er talloze: de dag van de dijk, de dag van de hond, de dag van de bouw, de dag van het vinyl….

Vandaag is het internationale vrouwendag en men herdenkt de allereerste staking op 8 maart 1908 door vrouwen in New York tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Deze staking wordt gezien als het eerste begin van de strijd voor vrouwenemancipatie. Natuurlijk was dat een enorme stap in de goede richting. Voor een hoop vrouwen in verschillende landen valt nog steeds een hoop te doen en kan zo’n dag een inspiratiebron zijn. In een land waar het verschil in mogelijkheden voor mannen en vrouwen al nagenoeg verdwenen is, lijkt een vrouwendag al bijna overbodig. Misschien kunnen we die zo langzaamaan wel vervangen voor een algemene mensdag. En dat het liefst 365 dagen per jaar!

Ik ben eigenlijk niet zo van al die dagen, er zijn er gewoon te veel. Overdaad schaadt zei mijn moeder altijd. Dat zal dan ook de reden wel zijn waarom ik in de praktijk niet veel van de internationale vrouwendag heb gemerkt. Jij wel?

Knuf,

Nic.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

mia7

mia7 zegt:
Er is ook een Mia dag ..
en pluk de dag.

Nic; Ben het met jou eens, ik ben ook niet voor die dagen. Er komen nog zoveel mensen tekort! Ja toch ?
Nicoline

Nicoline zegt:
Dat bedoel ik maar Mia, zou beter zijn om daar aandacht voor te hebben toch in plaats van allerlei zaken te promoten via verkapte reclame als de dag van......(met excuses voor mijn late reactie ;)

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten