KookJij

Thaise visschotel uit de oven

Dit ovenschoteltje met kabeljauw, boontjes, venkel, tomaat , ui en knoflook op Thaise wijze, in een saus van kokosmelk met curry is snel en gemakkelijk en zelfs geheel op voorhand te maken. Ongeveer 40 minuten voordat je wilt tafelen , de schaal de oven in en heb je vrij voor andere bezigheden en....... een opgeruimde keuken.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise visschotel uit de oven te bereiden

  1.  Blancheer de boontjes 4 - 5 minuten en spoel ze koud.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en meng alvast alle groente door elkaar.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de groente in de ovenschaal.
  5. Verwarm de kokosmelk in een pannetje en roer er de curry pasta door.
  6. Voeg een klein scheutje vissaus toe en eveneens het sap van een halve limoen.
  7. Roer de maizena tot een papje met 2 el water en voeg dit toe laat de saus even indikken.
  8. Verdeel de saus over de ovenschaal met de groente en zet de schaal voor 20-25 minuten in de oven.
  9. Wrijf de kabeljauwhaas in met olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  10. Leg de haasjes na 20 minuten in de ovenschaal en laat ze afhankelijk van de dikte 15-20 minuten garen.
  11. Kook ondertussen de rijst. Garneer de schotel met wat verse koriander( bladpeterselie) en wat schijfjes van de andere helft van de limoen en een toefje venkel. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Prima gerecht om alvast in de ochtenduren voor te bereiden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst