KookJij

Mon-chou taart

Nieuwsbrief aanmelden

Mon-chou taart

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Biscuits verkruimelen met messen van staafmixer.
Of op broodplank met deegroller erover heen. Heel fijn maken.
Boter smelten, de jam er door roeren.
En dit door de verkruimelde biscuits doen. Dit alles in de springvorm doen en met de achterkant van een lepel stevig glad strijken.
Af laten koelen in de koelkast, ongeveer 2 uur of 1/2 uur in vriesvak.
Monchou met suiker en vanillesuiker vermengen en de geklopte slagroom er zachtjes door kloppen.
Op de bodem smeren en dan de kersenvlaaivulling erover heen doen.

TIP:
Uitkijken met aluminium springvormen,door waarschijnlijk chemische inwerking van kersen op aluminium krijg je daar een zwarte afscheiding van wanneer het er een nacht in staat. Beter is teflon binnenkant of 2uur voor gebruik de kersen er pas op te doen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


Anna zegt:
Hoi Wilhelmina,
Daar kun je jezelf voor aanmelden als je een account bij ons hebt.
Groetjes,
Anna.
KookJij.

wilhelmina nijdam zegt:
Graag recepten en een nieuwsbrief.

Ries zegt:
Bedankt voor dit recept. Ziet er erg goed uit. Maar ik dacht dat je ipv slagroom ook creme fraiche kan gebruiken, toch?

monchoutaart zegt:
Ook met bastognekoeken als bodem heel erg lekker:)

Slagroomtaart zegt:
Heeerlijk, ik hou hier van!!!!
:p:p:p

wm van zundert zegt:
Collega heeft de taart op mijn werk gemaakt, heerlijk.

iris zegt:
Heerlijk recept!:);)

Mollie zegt:
De koekkruimels maken gaat gemakkelijk met de goedkope zipzakjes van de action,goede dikte en maar 62 cent voor 25 zakjes.

hoi zegt:
Hoi pappa;)

ingrid zegt:
Ik doe geen suiker bij de slagroom en monchou en toch smaakt ie net zo lekker, scheelt heel wat calorieen. Probeer het maar eens uit!