KookJij

Groene tomatenjam

Een heerlijk groene tomatenjam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 0 min
Personen: ? personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groene tomatenjam te bereiden

De tomaten in stukken snijden, suiker er over doen en een nacht laten intrekken.
Dan op het vuur laten sudderen tot alles opgelost is, goed omroeren, zeker tot de tomaten zacht zijn ± 30 minuten.
Dan het citroensap toevoegen.
Koken tot de massa dik wordt.
Onmiddellijk in potjes doen, goed sluiten, 5 minuten op de kop zetten, Dan keren en laten afkoelen.

Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)

Voor de lijners onder ons: inplaats van 1 kg. suiker 500 gram Van Gilse geleisuiker speciaal, je moet dan wel 1250 gram tomaten nemen.

Je kunt dit recept ook gebruiken met rode tomaten, dan iets korter koken omdat de tomaten rijp zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

M. Spaas

M. Spaas zegt:
Ga spoorslag alle onrijpe tomaten verwerken!
bengel6300

bengel6300 zegt:
Bedankt voor de uitleg, Wouros.
wouros

wouros zegt:
Staat al een beetje in het recept: de rode tomaten korter koken omdat ze rijp zijn. Er bestaan groene (en gele en oranje en zwarte) tomatensoorten, maar in dit recept worden de groene tomaten gebruikt die - omdat het te koud - is niet meer rijpen.
bengel6300

bengel6300 zegt:
Bedoelde u met groene tomaten onrijpe misschien???