KookJij

Geschnetzeltes van kip

Dunne plakjes kipfilet met champignons in een wittewijn-roomsaus. Een variatie op het Zwitserse gerecht Geschnetzeltes Zürcher Art van kalfsvlees.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zwitserland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geschnetzeltes van kip te bereiden

  1. Snij de kipfilet in hele dunne plakjes. Ui pellen en snipperen. Champignons
    schoonmaken en in plakjes snijden.
  2. Boter verhitten in een grote koekenpan en reepjes kipfilet hierin beetje voor beetje op hoge warmtebron snel rondom bruin bakken. Uit de pan halen en opzij zetten.
  3. In het overgebleven vet de uisnippers glazig bakken. Verkruimelde bouillontablet eraan toevoegen. Bestuiven met gezeefde bloem en al roerend meebakken. Afblussen met witte wijn. Even meekoken. Room erdoor roeren en nog even doorkoken tot saus bindt.
  4. Champignons in andere pan bruinbakken in wat boter.
  5. Kipfilet en champignons door de saus mengen.
  6. Op smaak maken met zout, peper en wat paprikapoeder.


Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Zorg ervoor dat de kipfilet niet te lang bakt want dan wordt het droog.
Goed voor te bereiden als je eters krijgt. Lekker met rösti en sla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst