KookJij

Zomerse Kipsalade

Een heerlijk zomerse kipsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie: 765 kCal energie
49 Gram eiwit
50 Gram vet
31 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Mijn betere helft
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zomerse Kipsalade te bereiden

Schil de meloen en snijd hem in stukjes.
Was de veldsla en verwijder de worteltjes.
Snijd het kipfilet in lange dunne plakken.
Schaaf de paprika in reepjes.
Snijd de camembert in plakjes.
Halveer de olijven.
Klop een dressing van het citroensap met de olijfolie en de gembersiroop.
Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de zonnebloempitten met een klein beetje boter in een koekenpan op een matig vuur circa 3 minuten.
Verdeel de veldsla, paprika, rode ui, olijven, kipfilet, meloen en camembert in laagjes over 4 grote borden.
Bestrooi met de zonnebloempitten en besprenkel de salade met de dressing.

Lekker met bruin stokbrood of bruine Panini broodjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst