Recept
« Terug naar recepten
Zoete ingemaakte citroenen
PT20M
Zoete ingemaakte citroenen
Een heerlijk zoete ingemaakte citroenen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jamie Oliver
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete ingemaakte citroenen te bereiden
Spoel de citroenen. Breng een flinke pan met water aan de kook. Leg de citroenen 3 minuten in kokend water. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Leg ze in een pan ijskoud water om af te koelen. Droog de citroenen af en halveer ze in de lengte. Schik de helften in een glazen pot, samen met de gember, het kaneel en vanillestokje. Breng 1 liter water met de suiker aan de kook. Overgiet de citroenen met de suikersiroop tot ze helemaal onder staan. Sluit de pot goed af. Laat tenmiste 2 weken onaangeroerd staan, zodat de citroenen lekker zoet kunnen worden. Bewaar de pot eenmaal geopend in de koelkast.