Recept
« Terug naar recepten
Smoor Djawa (rundvlees)
PT300M
Smoor Djawa (rundvlees)
Een heerlijk smoor djawa (rundvlees) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Smoor Djawa (rundvlees) te bereiden
Vlees in reepjes snijden.
Sjalotje en knoflook snipperen en in de olie 3 minuten fruiten. Voeg de nootmuskaat, piment, kaneel, sambal en kruidnagelpoeder toe en fruit zachtjes een paar minuutjes door.
Vlees er goed door scheppen, en nog een minuutje fruiten.
Voeg dan toe de ketjap, bouillonpoeder, laurier, asem, citroensap en azijn toe en voeg water toe tot het vlees net onder staat.
Roer goed door en laat 3-4 uur zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is en de saus wat ingedikt.
Sjalotje en knoflook snipperen en in de olie 3 minuten fruiten. Voeg de nootmuskaat, piment, kaneel, sambal en kruidnagelpoeder toe en fruit zachtjes een paar minuutjes door.
Vlees er goed door scheppen, en nog een minuutje fruiten.
Voeg dan toe de ketjap, bouillonpoeder, laurier, asem, citroensap en azijn toe en voeg water toe tot het vlees net onder staat.
Roer goed door en laat 3-4 uur zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is en de saus wat ingedikt.