Recept
« Terug naar recepten
Salade van gegrilde witlof
PT25M
Salade van gegrilde witlof
Een heerlijk salade van gegrilde witlof recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
240 kCal energie
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
margriet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van gegrilde witlof te bereiden
Verwijder de buitenste bladeren van de witlofstronkjes en snijd ze over de lengte in kwarten.Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de witlofkwarten 30 seconden op elke zijde zodat een mooi streepjes patroon ontstaat.Snijd de venkelknol in flinterdunne reepjes en was de sla.Snijd de sinaasappel zo dik dat het binnenste vlies meekomt met de schil en snijd de partjes los.Rooster de walnoten 2 minuten in een droge hete koekenpan en maak een dressing van het citroensap,mosterd en olie.Breng de dressing op smaak met peper en zout.Verdeel de sla over de borden en leg de venkelreepjes,sinaasappelpartjes en witlof erop.Verbrokkel de hüttenkäse met een lepeltje in grove stukken over de salade,schenk de dressing erbij en strooi de noten erover.
willem porck zegt: