KookJij

Reibekuchen uit Hessen

Een heerlijk reibekuchen uit hessen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Reibekuchen uit Hessen te bereiden

Schil de aardappelen en rasp ze grof. Wikkel de aardappelrasp in een schone theedoek en knijp het vocht er goed uit. Pel de uien en snipper ze.
Bereiden:
Doe de aardappelrasp in een kom en meng de gesnipperde ui, de eieren en het zout erdoor. Verhit in een koekenpan olie, zodat de bodem bedekt is. Schep enkele bergjes aardappelrasp in de pan, druk deze plat met de bolle kant van de lepel en bak de aardappelpannenkoekjes aan beide zijden goudbruin. Houd ze warm en bak de rest. Roer voor de kruidencrème de groene kruiden en een geperst teentje knoflook door de zure room en serveer deze apart bij de Reibekuchen.
Tip:
Meng eens 1 theelepel komijnzaadjes door het aardappelmengsel.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jacobien

Jacobien zegt:
Ik kende dit overheerlijke recept al, mijn oma maakte het vroeger veel ik kom uit Limburg vlak bij Aken dus daar wordt het regelmatig gegeten klaargemaakt:D
T. Spruijt

T. Spruijt zegt:
Hoewel ik een geweldige afkeer heb van uien, heb ik enkele dagen geleden in Keulen hiermee kennis gemaakt en vond het heerlijk!
Waarschijnlijk omdat je de uiensmaak niet zo erg proeft.
Marit

Marit zegt:
Wauw, Reibekuchen zijn echt superlekker! bedankt voor het recept!:D