KookJij

Kweeperenconfiture met kaneel

Een heerlijk kweeperenconfiture met kaneel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: inmaken voor later
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kweeperenconfiture met kaneel te bereiden

Was de peren zorgvuldig. Zorg dat het fluweel verdwenen is. Kook de peren 10 minuten in het water. Haal de peren uit de pan, maar bewaar het water. Laat de peren iets afkoelen en schil ze, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Weeg de peren met het vocht en doe er zoveel geleisuiker bij als volgens de verpakking nodig is. Doe er ook een snufje zout, het kaneelstokje en kruidnagelpoeder bij. Breng alles aan de kook en laat ze zolang koken tot de massa rood en stroperig wordt. (45 minuten) Voeg het citroensap toe en doe de confiture in schone potjes. Heerlijk bij wild of rundvleesgerecht

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst