KookJij

Gevulde sopropo Tant'Jo

Een heerlijk gevulde sopropo tant'jo recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: mijn kookschrift; recept is van Ilse-Marie Dorff
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde sopropo Tant'Jo te bereiden

week de paddenstoelen 30 min in lauw water
week het brood in wat melk
snijd de sopropo's in stukken van 15 cm en hol ze uit
blancheer ze in kokend water, uitgooien in vergiet en meteen overgieten met koud water + goed laten uitlekkken
hak ui, paddenstoelen, peterselie , evt koriandertakjes fijn
snijd de M.J-peper doormidden, verwijder zaadjes + zaadlijst en snijd in stukjes
verwarm de oven op 175°C
kneed gehakt, brood, ei, paddenstoelen, ui, peterselie, koriander, M.J-peper, peper, ketjap, (vetsin)+ Chinees5kruidenpoeder goed dooreen, voeg zout +peper naar smaak toe
vul de stukken sopropo met het gehaktmegsel, leg ze in de ovenschaal en bedek alles met alu-folie
60 min langzaam garen
de laatste 10 min het alu-folie verwijderen, zodat het gerecht droger wordt
serveer met witte rijst

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Dit is een Creools gerecht met Chinese invloed.
Uiteraard zijn er vele variaties ...
Maar dit gerecht is ooit in een kookrubriekje verschenen en heb het zó gemaakt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Net als witlof, maar door de kruiderijen valt het bittere wat weg. Barbara:D
liske

liske zegt:
Om vragen voor te zijn: Sopropo is "bittermeloen" of "Kereila", Familie van de komkommer. De onrijpe vrucht wordt gegeten en smaakt bitter.