KookJij

Enchilada's met chilisaus

Een heerlijk enchilada's met chilisaus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: boodschappen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Enchilada's met chilisaus te bereiden

Bak het gehakt rul in de 2 eetl. hete olie. Pel de uien en snipper ze. Voeg de helft ervan met de chilipoeder bij het gehakt. Halveer de pepers en snijd ze zonder zaadjes in stukjes. Verhit 1 eetl. olie en fruit hierin de rest van de ui en de geperste knoflook. Voeg tomatenblokjes, tomatenpuree en de pepertjes toe. Stoof zachtjes 10 minuten. Pureer de saus met de staafmixer of in een blender en laat hem daarna nog iets inkoken. Verwarm de oven voor op 190°C.

Bereiden:
Vet een ondiepe ovenschaal licht in. Bestrooi een tortilla met een beetje kaas, gesnipperde ui, gehakt, 1 eetl. saus en 1 eetl. zure room. Breng op smaak met zout en peper. Rol de tortilla op en leg de rol met de naad naar beneden in de schaal. Maak er zo nog 7. Giet de rest van de saus erover en strooi er nog wat geraspte kaas over. Zet ze 20-25 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer ze met een eetl. zure room op iedere enchilada en strooi er koriander over.

Tip:
Voeg aan de zure room eens 1 gepureerde avocado, versgemalen peper en 1 geperst teentje knoflook toe.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kruidenvrouwke

kruidenvrouwke zegt:
Heerlijk met veel koriander, en natuurlijk, die avocado hoort erbij! (zou ik trouwens wel wat limoensap bij doen)
ellen

ellen zegt:
Poos geleden gemaakt, was heerlijk en leuk om te bereiden. Maak het vanavond weer. :)
M de Kroo

M de Kroo zegt:
lijkt verrukkelijk :)