KookJij

Chili Olie

Een heerlijk chili olie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen idee
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chili Olie te bereiden

Doe de gedroogde pepers in het flesje.
Vul het flesje af met olie.
Laat het flesje minimaal 2 week op een donkere koele plek liggen/staan om de smaken goed tot elkaar te laten komen.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Ik hou van pittig eten, en dacht dan kan ik ook zelf wel chiliolie maken. Het is een heel simpel maar lekker recept! Tevens kan je het ook variëren met andere pepersoorten. Ik hou zelf wel 1 mdm Jeanette aan, omdat dit een zeer scherpe peper is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

djmagich

djmagich zegt:
Heel laten :)
marry1

marry1 zegt:
wat is de bedoeling,snijden of heel laten.
djmagich

djmagich zegt:
Mdm Jeanette = Madam Jeanette. Een Surinaamse peper. Bij de (meeste) toko's wel te krijgen.
jan

jan zegt:
wat is 1 mdm jeanette ?
djmagich

djmagich zegt:
Hallo Marie-Claire, de grotere supermarkten hebben deze wel. Anders de toko.
marie-claire

marie-claire zegt:
Waar kan ik die gedroogde pepers vinden? Bedankt bij voorbaat M.claire
cindyvanbrakel

cindyvanbrakel zegt:
Je moet er maar aan denken ...leuk .:D