KookJij

Appel-Notentaart

Een heerlijk appel-notentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel-Notentaart te bereiden

Maak voor de taartbodem een deeg van 225 gram bloem, 50 gram suiker, 1 ei, 100 gram in kleine stukjes gesneden boter en 1 snufje zout. Kneed alle ingredienten tot een deegbal. Pak dit in de huishoudfolie en leg het minstens een uur te rusten in de koelkast. Voor de vulling heb je 4 geschilde appels nodig (bv Jonagold). Snijd de appels in blokjes en meng de appels met 100 gram donkere basterdsuiker, 175 gram gemengde noten, 50 gram rozijnen en een kleine eetlepel speculaaskruiden. Neem het deeg uit de koelkast en maak er met de deegroller een platte lap van. Doe dit op een goed bebloemde en glad oppervlak. Bloem ook de deegroller in want het deeg is erg plakkerig! Doe het deeg in een lage taartvorm die al is ingevet met boter en bebloemt is. Schep nu het appel-notenmengsel in de taartvorm en zet het in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 55 minuten. Laat de taart even afkoelen in de vorm en haal hem als de taart iets is afgekoeld uit de vorm. Natuurlijk lekker met een dot slagroom!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerti

Gerti zegt:
De taart heeft onze nieuwe oven (keuken) ingezegend en alle eer aan het receptje. Ik heb wel de speculaaskruiden vervangen door 5 fijngemalen Lotus speculaasjes. verder heb ik ook nog een beetje citroensap bijgevoegd en heb ik vooral okkernoten uit de tuin gebruikt.
Heerlijk! Dank voor receptje...
nin

nin zegt:
hallo... mein moeder heeft snel de appeltaart gemakt voor de seg maar teaparty met 2 friendinen dankje voor het recept ik weet dat het smaakt

bye bye van nin, friendinen en moeder van mij
Anna

Anna zegt:
Hier kun je een springvorm met een diameter van 26 cm. gebruiken. Succes!
Groetjes,
Anna.
KookJij.
c.wiegerinck

c.wiegerinck zegt:
Hoeveel diameter is deze notentaart?
jenneke

jenneke zegt:
Heerlijk.
rangvi

rangvi zegt:
Oh wat lijkt me dit een heerlijk recept, ik ga het vlug maken, bedankt voor het inzenden Marijke !! :);):p
Eline

Eline zegt:
Heerlijk! :D
extra tip: als de taart een beetje is afgekoeld besmeren met gezeefde abrikozenjam, eventueel verdund met een beetje water.
Gaat hij mooi van glimmen!!
romy

romy zegt:
Ik ben bijna jarig ga ik hem lkker maken, ben benieuwd!;)
anke

anke zegt:
Lijkt me een heerlijk recept,ik mis alleen de grote van de taartvorm, (springvorm) kun je die aan geven ? dank je Anke
Bezoeker

Bezoeker zegt:
Hallo Marijke,

wat een leuk recept, ik heb het gemaakt en iedereen die het geproeft heeft dahct dat ik het in de winkel had gekocht! Toppie rescept dus! Mijn complimenten.