KookJij

Appel-gemberzandtaart

Een heerlijk appel-gemberzandtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie: 177 kCal energie
3,9 Gram vet
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Groot Kookboek: Smakelijk & Gezond
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel-gemberzandtaart te bereiden

1. Beboter een ronde bakvorm ( 20 cm) licht en bekleed de bodem met bakpapier. Zeef de bloem met het maïszetmeel en de tafelsuiker in een grote kom; werk de margarine erdoor. Roer het eiwit erdoor en voeg beetje voor beetje sap toe tot het deeg begint te binden (of mix alle ingrediënten tot een bal). Zet het deeg afgedekt 30 minuten in de koelkast.
2. Rol op een met bloem bestrooid oppervlak ¾ deeg uit tot een lap die groot genoeg is om de bodem en randen van de voorbereide vorm te bekleden.
3. Verspreid de appel-gembervulling over de bodem en vouw de deegrand over de vulling heen. Bestrijk de rand met een klein beetje water.
4. Rol het resterende deeg uit tot een cirkel met een doorsneden van 20 cm. Leg de ronde lap over de vulling. Druk de randen aan, zodat ze goed sluiten.
5. Bak de taart in de oven (180-190 °C; stand 4) ca. 40 minuten of tot ze lichtbruin is. Laat afkoelen op het rooster. Vermeng de gezeefde poedersuiker met het kaneel en bestrooi daarmee de taart.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Yvonne

Yvonne zegt:
De appel-gembervulling maak je zelf. De ingrediënten staan eronder.
De passievruchtenmoes maak je zelf door één passievrucht te pureren. En de geconfijte gemberwortel kun je gewoon bij de supermarkt komen (bakproducten)!
J.Schokker

J.Schokker zegt:
Beste Yvonne,
Het recept lijkt mij prima maar waar haal ik
appel-gembervulling,passie-
vruchtenmoes en geconfijte gemberwortel??
Vriendelijke groeten,
Jetteke Schokker